Nyirokmasszázs



Nyirok drenázs

A  nyirokdrenázs a masszázs egy gyengéd formája, amely során lágy, körkörös és húzó mozgásokkal stimulálódik  a nyirokrendszert.. A nyirokrendszer legfontosabb feladata a szervezetre káros méreganyagok elszállítása, kiürítése a szervezetből. A gyulladásos betegségek során keletkezett különböző fehérjék a nyirokrendszerbe kerülnek, ahonnan a nyirokfolyadékkal a véráramba, majd a méregtelenítést, kiválasztást végző szervekbe, a májba és a vesébe jutnak. A nyirokrendszer működésének, a nyirok áramlásának lelassulásával a szövetekben felgyülemlik a nyirokfolyadék, a szervezetben felhalmozódnak a méreganyagok, ami különböző betegségek kialakulásához vezet.  A nyirokmasszázs serkenti a nyirok áramlását, a nyiroksejtek véráramba jutását.  Segíti az anyagcsere-folyamatokból visszamaradt salak­anyag, és a sejtek között összegyűlt fölösleges víz kiürítését a nyirokrendszeren keresztül. A nyirokmasszázs javítja az anyagcserét, az immunrendszer működését, hatékonyabbá teszi a méreganyagok eltávolítását.
Alkalmazható immunrendszer erősítésére , valamint sportsérülések, depresszió és érzelmi problémák, stressz, és alacsony energiaszint esetén. A nyirokmasszázs kezelés pozitív hatással van a bőrre, légzési problémák enyhítésére is alkalmas lehet.
Rendszeresen érdemes nyirokmasszázst alkalmazni. Nincs káros mellékhatása. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Egy erősen elsalakosodott testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani
A nyirokdrenázs alkalmazási területei:
  • a nyirokmasszázs alkalmas a nyirokmirigy duzzanatok megszüntetése, nyirokpangás (ödéma) eloszlatása,
  • alkalmazható fizikai sérülések következtében, a szövetekben felgyülemlett folyadékok eltávolítása,
  • a nyirokdrenázs alaklmas nyirokérbetegségek, a nyirokrendszer problémáinak gyógyítására,
  • visszérproblémák,
  • vénás keringészavarok,
  • krónikus lábdagadás kezelésére.