MédiareferenciákKönyvmegjelenés 

Andalúz Média könyvkiadó 
Mesterségem címere: A  


Egy telefonhívás ami megváltoztatja az ember saját magáról alkotott képét „Antalfia Evelin vagyok, az Andalúz Média könyvkiadótól telefonálok, Farkas Katát keresem. Egy könyvsorozatot készítünk, melyben szakmájukban sikeres nőket szólaltatunk meg. Vállalná a megjelenést ebben a könyvben?” A meglepődöttség, a megtiszteltetés, és az öröm érzései kavarogtak bennem e szavak hallatán, már csak azért is, mert sikerült megint teremtenem, hiszen korábban csak úgy azt mondtam, eljön az idő amikor majd valaki megkérdezi tőlem, ki vagyok, honnan jöttem, és merre tartok… és hogy ezt húsz kiválasztott Nő egyikeként   tehettem meg, az volt számomra az igazi teremtés, az igazi  csoda!Egy másik elismerés, egy másik  valóra vált  álom  .. . Az álom c. versem megjelenése a Garbó kiadó  Ígéretek című AntológiábaDundi&Dögös média portálon való megjelenés

Farkas Katával, a Kata Wellness Szalon vezetőjével és megálmodójával készítettem interjút a náluk megtalálható legnépszerűbb masszázsokról, kiváltképp a lávaköves masszázsról melynek története a régúlt időkbe kalauzol vissza bennünket.

Hogyan jött az ötlet?
Farkas Kata: A szándék a masszázs kezelések általi gyógyításból indult ki, mára pedig az érintéssel való különleges kommunikáció átadása, vagyis ezen technikák tanítatása felé vette az irányt. Terapeutáknak, szakembereknek, téma iránt érdeklődőknek, és családtagoknak, hiszen a családokban különösen fontos az érintéssel való kommunikálás.
Melyek a legnépszerűbb masszázs kezelések?
F.K.: Különleges masszázskezelések, és amiket kevés helyen találnak meg Kismama-, baba-, gyermek-, indiai fej-, metamorf,- lélek-, Lomi-Lomi-Nui, Kahi-Loa, bambusz, lávakagyló,- Tibeti hang-, féldrágaköves masszázs valamint a hangfürdő programja.
Mik a legújabb szolgáltatásaik?

F.K.: A bambusz masszázs és a Láva kagyló masszázs.

Önöknél van lávaköves masszázs, ami nagyon izgalmasan hangzik. Hogyan kell ezt elképzelni?

F.K.: A lávaköves masszázs 1993 - ban Mary Nelson- Hannigan jóvoltából meghódította a világot, aki masszázskezelés formájában újra értelmezte a kövekben, és a hőben rejlő gyógyító energiát. A kövekkel való gyógyítás hosszú múltra tekint vissza, használták gyógyításaik során az amerikai indiánok, a hawaii sámánok, sőt az ősmagyarok sámánjai is, akik felforrósított köveket, ásványokat tettek betegeik fájós testrészeire. A kezelés elemei között megtaláljuk az ayurvédius elemeket is, vagyis a csakra pontokon történő energia bevitelt.

A kezelést szertartásosság hatja át, a szobában sajátos, e hangulathoz illő meditációs zene szól, gyertyák, füstölők, félhomály, s jelen vannak azok az energiák melyek felügyelik és megadják e masszázs különleges hangulatát. Ezután veszi kezdetét egy utazás, egy utazás a kövek világába.

A köveket az elemek hozták létre a föld, a víz, a tűz, a levegő, az üledék képződés révén keletkeztek, finom a textúrájuk és a legmagasabb a rezgésszámuk. Mondhatjuk, hogy a kezelést az elemek harmóniája járja át.

A testkülönböző pontjaira 50 fokos vízfürdőben felmelegített bazalt kövek kerülnek ezek a gerinc mentén húzódó csakra pontok, a kéz, a láb, a lábujjak, de emellett számos más pontra is kerülhetnek kövek, ízületek, valamint a has alá, a testet teljesen körbe ölelik energiájukkal. A csakrák a meleg és kövek hatására megnyílnak, utat engedve az energiák szabad áramlásának, vagyis szabad az út a mély ellazulás felé. Az energia központok egy- egy szervvel, miriggyel állnak kapcsolatban. Egészséges ember esetében a csakrákban szabadon áramlik az energia. Azonban ha egy csakra blokkolt, akkor az életerő áramlása is akadozik. Így a test egyes részei nem jutnak elegendő energiához. A test speciális pontjaira helyezett kövek már a kezelés megkezdése előtt átadják a hőt, a mélyen fekvő szöveteknek, izomrostoknak, már ezzel is oldva a blokkolt energiát.


Használ valamilyen masszázs olajat ehhez a kezeléshez?

F.K.: A bőrt a vendég igényének megfelelő olajjal kenem be. A mandula, lágyít és hidratál, jojoba (E vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz, minden bőrtípusra jó, selymessé teszi a bőrt, az indiánok sebgyógyító szere), a szezám kiegyensúlyozó hatással rendelkezik. Ezek hatását növelik az aromák: relaxáláshoz levendulát, narancsot, gerániumot (melyek bőrfiatalító hatással is rendelkeznek), energetizáláshoz rózsa, citromfű, izom fájdalmak enyhítésére pedig boróka, rozmaring esszenciát ajánlok. A vendég ösztönösen érzi melyik a legjobb a számára, az illatok irányítják a választását.

Az olajozás után a kezek energiáját a kövek energiája váltja fel. A kövek az energia pályák mentén finoman csúsznak a bőrön, hatására megnyílnak a pórusok így az esszenciák gyógyító hatása eljut a test mélyen fekvő szöveteihez, oldódnak a blokkolt energiák, oldódnak az izom görcsök, feszülések javul a vér ,és nyirokkeringés, nem utolsó sorban, kapcsolatba kerül a test a lélekkel. Meleg kövek hatása nyugtató a hideg köveké pedig serkenő.


Milyen hatása van?

F.K.: Javítja vér, és nyirokkeringést, segíti az izmok ellazítását, gyorsítja az anyagcserét, segíti a méregtelenítés folyamatát, erősíti a kötőszöveteket, Aki eljön, egy ilyen kezelésre tesz egy lépést önmaga felé. Kapcsolatba kerül a test a lélekkel és meghalljuk testünk üzenetét, átélheti honnan jöttek a kövek s meghallhatja a kövek üzenetét. Csak figyelni kell mélyen befelé. A vendég úgy érezheti egy másik világba lépett át, az ásványi világ által nyújtotta lazításba.

Oldja a streszt, a meleg hatására az izmok ellazulnak, és a lélek lecsendesedik, utazhat, visszatér és megpihen.

Kinek nem ajánlott ez a fajta kezelés?

F.K.: Szív és érrendszeri megbetegedések esetében, magas vérnyomás, tüdő, és légzés problémák, bél rendszeri megbetegedések esetén hormon kezelések során nem.


Hol lehet Önöket megtalálni?

F.K.: Szalonunk a Fazekas utca 22- es szám alatt lehet megtalálni, a 2. kerületben. Nevünk: Relax SPA

Weboldalunk: www.katawellness.com
 

Manapság nagyon sok ilyesfajta szalon van a piacon. Miben jobbak Önök, mint a konkurencia?

F.K.: A masszázsok rendkívüli széles választékával várjuk a minket megtaláló vendégeket, folyamatosan bővülő exkluzív szolgáltatok, elegáns, környezet, könnyű megközelítés. A vendégeink egyénre szóló figyelemben részesülnek, hangulatukhoz illő teával, illatokkal fogadjuk a hozzánk érkezőket, és az illatok visszahozzák őket.

Lakatos Judit
Szerkesztő

Vigyük  be a masszázsokat a családok körébe  


Lávaköves masszázs RTL Klub Csak csajokLávaköves masszázs a léleknek (RTL Klub)

Lávaköves masszázs a lélenek (RTL Klub, képek)


Indiai fejmasszázs RTL Klub Csak csajok

Kapj a fejedhez (RTL Klub)


Lávaköves masszázs RTL Klub Csak csajok

Stresszoldás gyógykövekkel (RTL Klub)


Fülgyertyázás, RTL Klub - Csak CsajokCellulit masszázs, Info -24.Tv

Legújabb masszázstrendek a Relax Spában

Szinkronmasszázs, Holistic Pulsing lélekmasszázs, sanshui - aromaterápiás masszázsrituálé, féldrágaköves masszázs

                                      Meglepetés magazin - Varázslatos metamorf masszázs

KATTINTS A TELJES KÉPÉRT!