Babamasszázs-oktatás



                                                          Szülök tanítása babamasszázsra 

A szeretetteljes masszázs egy csodálatos kapocs, aktív együttlét a szülő és gyermeke között, mely által jobban megismerik egymás személyiségét, igényeit, temperamentumát, s mely mindkettőjüket meghitt pillanatokkal ajándékozza meg. A gyermek érzelmi fejlődését is pozitívan befolyásolja, ha rendszeres fizikai kontaktusba kerül szüleivel, ezáltal is érzi, hogy szeretik, óvják őt. Egy újszülöttnek nemcsak a táplálékát kell megkapnia, hanem a szülei vonzalmát is. Mivel a tapintás érzékelése az életének már korai szakaszában kifejlődik, az édesanyától vagy az édesapától kapott gyengéd masszírozás kézzelfogható formában közvetíti a szeretetünket. Egy kisbabával már a születéstől számtalan fizikai és érzelmi információt lehet közölni. A masszázs tehát abban segít, hogy a szülők, és a csöppségük között már a születéstől fogva erős kötelék alakuljon ki. A szeretet kimutatásán kívül a masszázsból a lazítást is megtanulhatja a kisbaba, amitől mélyen és többet alhat, és kevesebb stressz érheti. A masszírozó szülő és a baba is több „boldogsághormont”, így oxitocint is termel, ezáltal az anya könnyebben és tovább képes anyatejjel táplálni gyermekét. Felfrissítheti az izmokat is, valamint szabályozhatja az emésztő-, légző- és keringési rendszerét. A súlygyarapodásuk és fejlődésük kiegyensúlyozottabb. A masszázs segítségével a szülők segíteni tudnak csecsemőjüknek a nyűgös, hasfájásos időszakokban. Jó hatással van a kisbaba immunrendszerére is. És mivel a masszázs a baba tapintó-, látó,- és hallószerveit serkenti, ezzel az emlékező- és tanulási képességet is fejleszti.



A baba masszázs tanfolyam tematikája
Fontos előkészületi lépések
Mikortól,  időpont, idő tartam helyszín
A masszázs során használandó olajok,szükséges kellélek
A masszázs során alkalmazott fogások  hatásai,
Indikációk, kontra indikációk,
Babamasszázs technikája
 


Lehetőségek amik közül választhat :
A  masszázs technikájának elsajátítsa saját otthonában  alkalmanként   4000 Ft. Általában 2 alkalom szükséges .
Kisebb csoportnak a saját otthonában, ha ismerős érdeklődök vannak a környezetében akikkel szívesen megosztaná ezt a programot . Önnek 2000 Ft, a többi résztvevőnek 4000 Ft
Nagyobb csoportban  tanfolyami keretek között játék babán  kb 4-5 óra  7000 Ft

Amennyiben egy családból többen vesznek részt   az alábbi  kedvezményben részesülnek
2 fő esetén a tanfolyam díja 14000 Ft helyett 9000 Ft,


A   program keretében megmutatom a babával való kontaktus teremtés e különleges és mégis természetes formáját . Az kezelés előkészületeit  a masszázs fogásait , e korban jelentkező problémák kezelési módozatait ( hasfájás, emésztési problémák , székrekedés , anyatejes táplálás elősegítése, fogzás, alvási szokások javítása, vázizomzat , érzékszervek,  fejlesztése , keringés , immunrendszer javítása.)
A tanfolyamon részt vehetnek az anyukákon kívül várandósok , apukák, nagyszülők akiket érdekel a szeretet adás különleges módja.
A masszázs csodálatos élmény ,az egyik legszebb ajándék amiben szülőnek , és a gyermeknek része lehet , mert az érintéssel azt fejezzük ki szeretlek .



Jelentkezés : Farkas  Kata oktaó   06 30 285-5424 vagy  kfjkata@gmail.com