Masszázsoktatás: Családi fejmasszázs




Minden pici gyerek örül, ha vidám anyja apja van. Aki nem felejtette el ősi tudását, hogy élni nemcsak küzdelem, de játék is. Nem az a legtöbb, amit a szüleimtől kaptam, hogy szeretettek, hanem, hogy megtanítottak arra, hogyan daloljak, hogyan érintsek. Megtudtam tőlük azt, hogy az örömöt az ember nemcsak kívülről kapja, de belülről csinálja is.
Benned is van egy bölcs vagy egy bohóc - mindegy -, aki képes a bajok fölé emelkedni, és derülni az egészen. Benned is él valaki, aki a hangulataidnak nemcsak rabja, de teremtője is. Fel tud deríteni. Jókedvre tud hangolni. A te lelkednek is van Napja, mely ki tud lépni a felhőkből, és fel tud ragyogni. Nem vár rá, amíg a felhők maguktól eloszlanak. Tud felhőt oszlatni, fényleni és életkedvet adni.
Müller Péter

E szép sorokat továbbfűzve, elindult útjára bennem egy gondolat, miként lehetne a családok körébe egy új kapcsolódási formát meghonosítani, az érintés általi ösztönös kommunikáció segítségével, és megérkezett a válasz.
Ahhoz hogy egészséges felnőtt váljék, egy gyerekből szüksége van a gyengéd érintésre, és meg is kapja azt minden bizonnyal, de lehetne ezt az érintést más formában is meghonosítani? A válsz igen!
Szeretetteljes masszázzsal, mely egy csodálatos kapocs, aktív együttlét, a szülő és gyermeke között, mely által jobban megismerik egymás személyiségét, igényeit, temperamentumát, s mely mindkettőjüket meghitt pillanatokkal ajándékozza meg.
A gyermek érzelmi fejlődését is pozitívan befolyásolja, ha rendszeres fizikai kontaktusba kerül szüleivel, nagyszüleivel, ezáltal is érzi, hogy szeretik, óvják őt.
Ám a szülőnek és nagyszülőnek is jól esik az érintés, mivel ők már kevésbé részesülnek benne.
Erre dolgoztam ki egy rövid, de hatásos masszázs technikát mely a fejmasszázsán keresztül érinti a lelket is, hiszen minden kapcsolódás alapja a lelki nyitottság.
A masszázs lelki síkról indulva éri el a testet, így erősítve a fejlődésünkben nélkülözhetetlen stabil ellenálló képességünket, az immunrendszerünket, javítja tanulási készséget, a memóriát, a gondolkodást, a látást, és azt a fajta látást is, ami belűről jön, a léleklátást.

Az emberek többsége ösztönösen szereti, ha a fejét érintik, és ebben nem is a szakszerűség a lényeg, hanem az ősi tudás mely a kezünkben van valamenyiünknek, csak fel kell ébreszteni. Én arra vállalkozom, hogy ebben minden segítségemmel, szaktudásommal jelen legyek.
E technikát óvodás kortól nagyszülő korig átadjam, hiszen minden korosztálynak szüksége van rá!
A kicsi gyerekek szívesen vesznek részt ebben, gondoljunk, csak bele ösztönösen használják tapintó érzéküket a világ felfedezésében, és szeretik szüleik haját fésülgetni, arcukat simogatni, még nincsenek gátlásaik az érintéssel kapcsolatban és teljesen természetesnek veszik a szeretet és az érzelmek kézzel fogható kimutatását. A legtöbb gyermek élvezi a különböző mozdulatokkal való kísérletezést, és nagyon büszke, ha értékeljük, amit csinál. 

A tinédzserek sokszor kínosnak érzik az ölelést, de nekik is szükségük van a testi kontaktusra, mert az érintés erőt ad, a nehéz pillanatokon átsegít. E korszak, a gyermekkorból a felnőtt korba való átmenet tele van ismeretlen érzésekkel.

A közösen végzett fejmasszázs mindenkinek segítségére lesz újraéleszteni a láthatatlan köteléket, megadni a biztonságot nyújtó érzelmi melegséget.

De megoldást ad a generációs szakadék áthidalásában is, hiszen ezen érintések lehetőséget adnak a korosztályok közti kapcsolatok megélésére. Sok idős ember nem igen kap már érintést, elszigetelődik, pedig nagy szükségük lenne rá! Egy gyermek gondoskodó érintése mindent megadhat számukra.
A technika segít a szülés utáni depresszió leküzdésében is, helyre állítja a kibillent lelki egyensúlyt, ami a korábban megszokott életvitel megváltozásából ered. A gondoskodó érintés, az őszinte segíteni akarás vissza adja az önbizalmat, és lehet megélni általa az anyaság minden aspektusát, a fejmasszázs, felvidítja a lelket, és új szint hoz a kismama létben.
Az általam kidolgozott kezelés olyan lehetőséget kínál, amit egy családi kapcsolatból nem szabad kihagyni. Azon túl, hogy a gyermek érzi minden figyelmünk az övé, az érintés varázsával is megajándékozza a résztvevőket, hiszen egyedül álló szeretet áramlik ilyenkor a két ember között, mely mind kettőjüket feltölti, és felszabadítja. Erősíti a szülő gyermek kapcsolatot, meghitt perceket töltenek együtt, melynek velejárója, hogy kiegyensúlyozottabb egészségesebb, gyermeke lesz, és ösztönszerűen igényli majd a masszázst.
LÉTÜNK, ÉLETÜNK IS EGY ÉRINTÉSSEL KEZDŐDIK.... a folytatása pedig a megfelelő  érintések sorozatán múlik .

 Kedves szülő, ha megmozdult a lelkében a rezdülés IGEN TENNI SZERETNÉK,
 A GYERMEKEMÉRT a CSALÁDOMÉRT szeretettel várom jelentkezését.

Farkas Kata 
Természetgyógyász
Tel: 06 30 285 5424
Részvételi díj:
Felnőtt 4000 Ft 
6 év alatti gyermek ingyenes
6 év feletti gyermek 2000 Ft
2 felnőtt, és 6 év feletti gyermekek  8000 Ft
Nagy családos  : apa, anya, nagyszülők, 6 év feletti gyermekek, szóval a család  bármilyen kombinációja  10000 Ft