Gyermekmasszázs



Az érintés gyógyító ereje mint tudjuk semmi mással nem helyettesíthető . A gyermek masszázs az életkori adottságaik miatt komoly fejlődési folyamaton keresztül menő korosztálynak ad lehetőséget testi lelki harmóniájuk megtalálásában és stabilizálásában ,a leggyengédebb gyógyító energiákkal.
 A gyermekeknél alkalmazott masszázs a speciális igényekhez igazodva egy igen összetett terápia , gyógyítható vele az ebben a korban a hirtelen növekedésnek indult csontok miatti fájdalom , rossz testtartás lúd talp korrigálása , koordinációs problémák ,sérülések gyógyulásának gyorsítása, emésztési problémák, gyermekkorban fellépő gyakori hasfájás, lányoknál menstruációs zavarok, alvászavarok,fejfájás, serdülőkori szemfáradság, ágyba vizelés, gyermekkor depresszió, hiperaktivitás, immunrendszer erősítése.
Mért jó a serdülőkorban a masszázs?
Mert a teste olyan változáson megy keresztül ami hozzáértő szakember tudását igényli .
Mert lelkileg ebben a korban könnyebben sérül lelki hullámzásait a masszázs során kibeszélheti, és hamarabb megnyílik egy segítőnek mint a környezetében lévőknek.
A masszázskezelés menete : Ami mindent meghatároz az ismerkedés ,egy kötetlen beszélgetés formájában mely során tájékozódom a látogatás céljáról a gyógyítás mibenlétéről és amikor érzem a kis vendégem bizalmába fogad, engedélyem megkaptam az érintésre. Kérésre a szülő bent maradhat, ez sok gyermeknek biztonság érzetet ad. Mindennél fontosabb , hogy érezze, biztonságban van , így könnyebben átadhatja magát annak a folyamatnak ami kellemes környezetben eredményezi a gyógyulását,ám ha szívesebben marad már csak velem a kérése tiszteletben van.
 A kezeléseim teljesen egyénre szabottak, a stressz , a feszültség , kortól függetlenül,megmutatkozik, az izomzat görcseiben,ami,vér, és oxigén ellátási,zavarokat, és kisebb nagyobb fájdalmat okoz amire a masszázs simító, gyúró,, lazító, fogásai, adják a megoldást . Azoknak a gyermekeknek akik sportolnak , különösen igénybe van véve izomzatuk , így nekik különösen sokat segít fáradt izmainak , dörzsölése, átgyúrása, Növekedési fájdalmak,egyensúlyi, koordinációs problémák esetén ajánlott technika a lazítás, nyújtás ,kimozgatás, El kell fogadnunk, hogy már a gyermek is lehet gondterhelt. A lelki eredetű változások hullámzások megoldására is számos lehetőség kínálkozik,( alvás problémák, gyermekkori depresszió, hiperaktivitás) Lelki blokk oldó Metamorf masszázs, lélek masszázs Holostic Pulsing , valamint a tibeti hangmasszázs.
 Figyelemmel, megértéssel elfogadással érintéssel megnyílik a kapu a gyógyulás felé.
A gyermekmasszázs egy nagyon különleges lehetőség arra, hogy megmutassuk, a gyermeknek,hogy vallhat belőle életvidám egészséges felnőtt, mert megkap az érintésen keresztül, egy különleges gondoskodást ami sokkal több mint csupán egy masszázs és ez a FIGYELMET ADOK NEKED ÉS, AMINEK FIGYELMEDET ADOD AZ KIVIRUL élménye. Szülőknek, segítőknek ez a legszebb amit adhatunk a gyermek felé , hogy majd adandó alakalommal ezt az élményt ő is továbbadhassa.