Kahi Loa



Ula Ola Loko I Ke Aloha
A gyógyulás belülről, a szeretet útján érkezik.



A hawaiiak Aloha Szellemnek nevezik azt az állapotot, amikor szeretetünket és életenergiánkat megosztjuk egymással az jelenben. Ez történik a Kahi Loa kezelés alatt is.  A Kahi Loa egy ősi hawaii sámán gyógymód, melynek célja hogy visszataláljunk egyensúlyi állapotunkba, EGY-ségbe kerüljünk, testi-lelki-szellemi harmóniát éljünk meg miközben kapcsolódunk Önmagunkkal, Egymással és a Természettel.
Bár a Kahi Loa-t  a 7 őselem masszázsának is hívják,  valójában nem hagyományos értelemben vett masszázsról van szó. Sokkal inkább nevezhetjük „érintés-terápiának” hiszen a kezelést végző „kupua”(beavatott) lágy érintésekkel dolgozik fizikai és asztráltestünkön. A kezelés elősegíti az energiák szabad áramlását és lelki blokkok oldódását.
 Erre a szeretetteljes, lágy érintésre nagy szükség van ma is rohanó világunkban. Általa rendkívül mély relaxációba kerülhetünk,  utat engedve az Életerő szabad és bőséges áramlásának a befogadóban.  A 7 őselemhez kapcsolódó érintések nyomán megnyílnak bennünk azon energiaösvények, melyek segítséget nyújtanak  szervezetünk öngyógyító folyamatainak beindításában.
A Kahi Loa kezelés kb. 60 perces, kényelmes, ellazult állapotban történik. A masszőr, ruhán keresztül, a bőr felszínén dolgozik táncos mozdulatokkal. Tradicionális hawaii imák és gyönyörű zenék segítenek nekünk kapcsolódni a bolygó növényeivel, állataival, az emberi minőségekkel és az elemek erejével. 
A 7 őselem a hawaii sámánisztikus kultúra szerves részét képezi, ezért is hívjuk segítségül ezen elemek energiáit  amikor az érintés gyógyító erejét használjuk:
· tűz -AHI  (transzformáció, tisztítás..)
· víz -WAI  (áramlás, táplálás, élet..)
· levegő -MAKANI  (mozgás, tér, lélek-zet...)
· föld -POHAKU  ( stabilitás, biztonság, gyökerek..)
· növény -LA'AU  (természetesség, szépség, érzékenység..)
· állat -HOLOHOLONA  (erő, összpontosítás..)
· ember - KANAKA  (bizalom, szeretet, figyelem..)
(forrás: Vidovics Ildikó Lélekműhely 108)