Fülakupunktúra


A fülakupunktúra az akupunktúra speciális részterülete. A fülkagyló egy mikró rendszer melyen leképződik testünk teljes vetülete. Ez a kezelés holisztikus szemléletmódon alapszik , alternatív megoldást nyújt az addiktív állapotok,  kezelésében , az alakformálás terén. Fülakupunktúrával külön az egyes szervekre,
ezáltal az egész szervezetre kedvező hatást lehet gyakorolni. Aktiválja a szervezet öngyógyító mechanizmusát , az energiakeringés javulását idézi elő.

Alkalmazási területei:
  1. Szerfüggőség: alkohol, nikotin, drogfüggőség esetén a leszoktatásban.
  2. Viselkedési addikciókban: vásárlási kényszer, társfüggőség, munkamánia, játék szenvedély, étkezési zavarok, fogyókra kiegészítő kezelése stb.
  3. Deviáns viselkedésmódban: féltékenység, bosszúvágy, szerelem.stb.
  4. Krízis és konfliktushelyzetben: közeli hozzátartozó halála, sorscsapás, természeti katasztrófa, serdülőkori válság,  depresszió, pánik betegség,párkapcsolati gondok, válás.stb.
  5. Poszttraumás stressz zavar:  baleset, nemi erőszak, támadás újbóli átélése esetén.



A NADA öt pont protokollt elsősorban úgy fejlesztették ki, hogy segítse a méregtelenítést és az idegrendszer egyensúlyának támogatásával a megvonási tüneteket enyhítse, a leszokást biztosítsa.


A Fülakupunktúra alkalmazása csökkenti a fájdalmat, elősegíti a szervezet saját belső gyógyító folyamatait.


Mint a legtöbb kiegészítő természetgyógyászati terápia, nemcsak a tüneti problémát kezeli, hanem az egész embert.


Fülakupunktúra  a  formás alakért 



A fülakupunktúra biztonságosan és mellékhatás mentesen segíti a fogyást. Jelentősen csökkenti az étvágyat. Megszűnik az éhségérzet. Javítja az anyagcserét. Kiüríti a felhalmozódott folyadékot a kötőszövetekből. Oldódik a feszültség a diéta során. Csökken az ingerlékenység. Javítja a kedélyállapotot.


Tapasztalatok szerint négy hét alatt 5-6 kg súlycsökkenés érhető el megfelelő diéta és mozgás mellett.
A megfelelő hatékonyság elérése érdekében a heti három alkalommal, hagyományos akupunktúrás tűvel történő kezelés javasolt.
Emlékeztető kezelések amelyek elősegítik, hogy ne szedjük vissza leadott kilóinkat: 1,5-2 havonta javasolt egy három, egymást követő alkalomból álló kezelés a fogyásért felelős pontok újra stimulációja miatt. Ez
elősegíti, hogy ne szedjük vissza leadott kilóinkat.
 
Kezelés:
Az öt darab kis steril tű kerül behelyezésre a fül meghatározott pontjaiba, mindkét fülbe, maximum 45 percig. A megszúrt akupunktúrás pontok stimulálják azon szerveket, amelyek a pontokhoz tartoznak, mint szimpatikus idegrendszer, paraszimpatikus pont , a tüdő, a máj, és a vesék. A kezelés méregtelenít, és a vegetatív idegrendszert  kiegyensúlyozza.

A kezelés  alatt a tudat alattival gyógyulhat,egy a terápiát gondolati síkon is  elősegítő  hanganyaggal mivel minden a fejben dől el   a gondolkodásunkkal átállunk egy új életmódra , megváltoznak  korábbi beidegződéseink ,  és felcserélődnek az új életformának megfelelőre.
 
A kezelés befejezése után tartós tűkkel biztosítható, hogy a hatás fennmaradjon az elkövetkező néhány nap.