Féldrágaköves masszázs


A kristályokat , nemes köveket, már az emberiség kezdetétől fogva nagyra tartották, gyógyító és spirituális tulajdonságaik miatt . Ma már tudjuk, hogy az előző civilizációk is sokra tartották a kristályokat ,  gyógyítottak velük, az Istenek földi erejének tartották őket . A Védákban is említik, az éltető központok, a csakrák harmonizálására használták. a tradicionális kínai orvoslás is alkalmazta a nemes kövek erejét .
A masszázs, és fél drága kövek együtt, tökéletes kombinációja egy relaxáló, energia egyensúlyba hozó kezelésnek.  Hozzájárul az egészség javításához, és a nemes kövek energiájával átfényesíti a lelket .
A masszázs során alkalmazott kövek energia kiegyensúlyozó hatása :
Hegyi kristály: harmóniát ad, és segít a jó anyagcsere fenntartásban ,energetikai tisztító , segíti a koncentrációs képességünket
Ametiszt : erősíti az immunrendszert, az idegrendszert , a szívműködést, fokozza a vitalitást, csillapítja a fejfájást,  tisztítja a testet , és a lelket .
Rózsakvarc:  erősíti a szívet, és a tüdőt, m, szabályozza a várkeringést,  nyugtatólag hat az egész szervezetre megnyitja a szív csakrát , felszabadítja az elfojtott érzelmeket
Jáde:  energiával látja el a szervezetet, az érzelmek köve , tisztítja a májat amikor érzelmileg kiegyensúlyozatlanok vagyunk
Citrin:  kiegyensúlyozottság, önbizalom erősítése , immun rendszer, hasi szervek , izomrendszer kezelésre , méregtelenítő hatású.
Kalcedon :  a szónok köve ,  öngyógyító központ aktiválása .
Karneol : életörömöt ad
Fluorit : Az egyensúly köve , segít eltörölni a régi viselkedési mintákat, erős fájdalom csillapító, sejt megújító

Life. hu -n  megjelent cikkből ide illő rész 

Masszázs a testnek, megnyugvás a léleknek - A legújabb masszázstrendek

http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110228-a-legujabb-masszazstrendek.html
Mágikus vonzerő - féldrágaköves masszázs

"A féldrágakövekről régóta azt tartják, hogy képesek megőrizni és átadni a természetből szerzett és magukba zárt energiákat, életerőt" - mesél Farkas Kata a féldrágaköves masszázs hátteréről. "A különböző kövek rezgése teljesen eltérő, mindegyik másféle fájdalmat, fizikai vagy lelki szintű sérülést, problémát képes meggyógyítani.

A masszázs intenzív érintései nyomán megindul a szervezetben a 'boldogsághormonok' termelődése, miközben a kövek kiegyenlítik a test diszharmonikus rezgéseit" - mondja a terapeuta. "Közben jobbá válik a test vérellátása, a szervezet ellazul, mintha egy fiatalító kúrán venne részt a vendég. A féldrágakövek a csakrák harmonizálásában is segítenek."