Gyógymasszázs/svédmasszázs

Ez a masszázsforma képezi az európai masszázs alapját. Alapfogásaival (simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, rezegtetés) és a fogásokon belüli változatossággal teszi egyedivé és népszerűvé ezen masszázsformát.
A gyógymasszázst/ svéd masszázst  mozgásszervi betegségek, sérülések esetén alkalmazom az izmok anyagcseréjének, tónusának fokozására. A masszázs gyenge mechanikai ingerei aktív vérbőséget okoznak, amelynek következtében javul a szövetek oxigén- és tápanyagellátása, gyorsul a bomlástermékek elszállítása.
Egy meghatározott pontra gyakorolt masszázs, gyógyító folyamatot indít el az adott helyen, de aztán egy jóval átfogóbb jótékony hatása érvényesül. Amikor hirtelen azt vesszük észre, hogy egész testünk szörnyen feszes, és nagyon felületessé válik a légzésünk, akkor nincs jobb módszer a masszázsnál arra, hogy a blokkolt energiákat mozgásba hozzuk.
A masszázs felpezsdíti a vérkeringést, masszázs közben a bőr alatti véredények kitágulnak, és így fokozódik a sejtek vérellátása. Miközben masszázs hatására fokozódik a nyirok-és véráramlás, az izomzat elernyed.
A kezelésnek  köszönhetően a tápanyag-hasznosítás feltételeiben is javulás áll be. A vénás vérkeringésbe bekerülő méreganyagok kiválasztása fokozódik, így a sejtek fellélegezhetnek, így  helyreállítja a hormonális egyensúlyt, és fokozza a szövetek oxigénellátását.
Végül de nem utolsó sorban jótékony hatással van az idegrendszerre.  
E masszázs igénybevétele után, a rohanó hétköznapokat felfrissülve, megfiatalodva, egészségesen folytathatja.