Ayurvédikus masszázs

Az ayurvéda szó szerinti jelentése: a hosszú élet titkának ismerete, India klasszikus orvostudománya. Az ayurvédikus masszázs jelentős mértékben különbözik a nyugati országokban alkalmazott masszázsoktól. A speciális technikák mellett kiemelkedő szerep jut a masszázsolajoknak.

Az ájurvédikus masszázs alapjában véve körkörös, simító mozdulatokból áll, amelyek nem csak az izmok ellazulását segítik elő, hanem kiegyensúlyozzák az ötféle életlevegő áramlását a meridiánokon, vagyis vitális csatornákon keresztül. Ennek következtében az idegfeszültség csökken, megszabadulunk a stresszetől, és a szervezet általános egészségi állapota és immunitása is fokozódik. Az ájurvédikus masszázs elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatainak működését és a tudat szárnyalását is. A masszázs minden testtájékra kiterjedő olajos masszázs, A masszázsolajok alapja a tápláló és könnyen felszívódó szezámolaj, amelyet az egyéni testalkat figyelembe vételével különböző illóolajokkal és gyógynövény-készítményekkel keverhetünk. Az ájurvéda bonyolult eljárásokkal készített, nagy hatásfokú gyógyolajokat is alkalmaz, amelyek különböző panaszok enyhítésére szolgálnak, mint pl. ízületi fájdalmak, keringési zavarok, izomfájdalmak, fejfájás, szöveti gyengeség, hajhullás, bőrproblémák.

Egy speciális masszázstechnika segítségével a meleg olaj mélyre hatol, ami egy alapos méregtelenítést eredményez és ennek következtében a gyulladásos ízületi betegségek által kiváltotta fájdalmat csökkentheti. A vér és nyirokkeringés felélénkül, ami az anyagcsere folyamatait előnyösen befolyásolja. Oldódnak a szervezetben lévő feszültségek. Az olaj bemasszírozásával értékes tápanyagok jutnak a testbe. A masszázs pozitív hatással van az ízületi problémákra, hajhullásra, fejfájásra, alvászavarokra, stresszre, idegfeszültségre.